Wednesday, December 13, 2017

Stop the catching and destruction of gentle, spayed and neutered dogs in Topoloveni, Arges, Romania! Send an email

https://www.thepetitionsite.com/119/246/254/stopati-nimicirea-cainilor-sterilizati-din-topoloveni/   Stop the catching and destruction of gentle, spayed and neutered dogs in Topoloveni, Arges, Romania!  Send an email with this Romanian text to  topoloveni@yahoo.com, primar@topoloveni.ro,  !
------------------------------------------------------------------
 
 
To: topoloveni@yahoo.com; primar@topoloveni.ro,
 
Subject: STOPATI nimicirea cainilor sterilizati din Topoloveni! STOP the destruction of the sterilized dogs in Topoloveni!
 -------------------------------------------------------------
 
 
To : Primaria Topoloveni, judetul Arges
Domnule Primar
 
De ani de zile în oraşul Topoloveni se întreprind campanii gratuite de sterilizare pentru câini şi pisici atât cu stăpân cât şi fără stăpân, de către organizaţii de protecţie a animalelor.
 
Datorită acestor campanii în fiecare an situaţia se îmbunătăţeşte, în ciuda continuării abandonului câinilor de către proprietarii acestora, din Topoloveni sau din satele învecinate.
 
În fiecare an, prin intermediul acestor organizaţii, oamenii află că sunt obligaţi să îşi sterilizeze animalele, sunt educaţi să o facă şi informează şi pe alţii la rândul lor, astfel că din ce în ce mai mulţi proprietari de animale îşi sterilizează animalele în aceste campanii.
Noi, cetăţenii Topoloveniului, suntem astfel, beneficiarii direcţi, pentru că nu ne mai confruntăm cu multitudinea de pui deversaţi în stradă.
Cu toate acestea, au existat ani când aţi acţionat pentru a strânge câinii sterilizaţi şi la fel aţi procedat şi în acest an doar la o lună după ce s-a finalizat campania de sterilizare. În locul câinilor sterilizaţi s-au infiltrat întotdeauna alţi câini necunoscuţi, nesterilizaţi, şi aşa, în fiecare an o luăm de la capăt.
 
Ne întrebăm care este logica acestui demers, cui îi foloseşte în mod real!!??
 
De fiecare dată sunt luaţi numai câinii foarte blânzi, ataşaţi de oameni şi care, cu convingerea că vor fi doar mângâiaţi, vin singuri în mâinile chemătoare şi înşelătoare ale unor hingheri improvizaţi. Însă hingherii, ce ţin la spate laţuri improvizate, îi aruncă într-o maşină, la fel de improvizată, şi îi cară către o destinaţie necunoscută şi dubioasă.
 
Aşa au dispărut în ultima perioadă, adică fix după campania de sterilizare, aproape 20 dintre cei mai blânzi câini, adică cei care nu ştiau nici măcar să latre! Pe nimeni nu interesează prinderea a 1-2-3 câini care fac probleme ci prinderea “la bucată”!
Suntem indignaţi şi revoltaţi faţă de asemenea decizii care nu fac decât să pângărească activitatea de sterilizare dusă de către organizaţiile de protecţie a animalelor şi să distrugă toate beneficiile ei, să aducă suferinţe şi chiar moartea animalelor (dumneavoastră trebuie să ştiţi exact!!), să ne umple iar străzile de câini nesterilizaţi, să aducă mari deservicii cetăţenilor Topoloveniului care au parte permanent de alţi câini decât cei sterilizaţi şi docili.
Aceste demersuri ne amintesc de campaniile odioase de otrăvire din Topoloveni, de animalele zbătându-se pe caldarâm, de copiii noştri care plângeau lângă cadavrul câinelui pe care îl hrăneau la bloc şi care uneori îl însoţea la şcoală. Imagini încă dureros de vii, chiar dacă erau în urmă cu mai mulţi ani, înainte ca Topoloveniul să beneficieze de acest ajutor masiv pe care îl oferă organizaţiile de protecţie a animalelor, în mod gratuit şi profesionist.
 
Cerem să ni se comunice public ce s-a întâmplat cu câinii prinşi şi să STOPAŢI IMEDIAT aceste ACŢIUNI ILEGALE şi pline de CRUZIME şi să menţineţi statutul de reprezentant moral al autorităţilor locale în acţiunile care afectează în mod ireversibil psihicul cetăţenilor şi viaţa animalelor.
 
Sincerely:  

 

No comments:

Post a Comment